De basis van poker

shutterstock_187860128Wat zijn de basisregels van poker?

Hier vindt u alle uitleg over hoe poker gespeeld moet worden en wat de basisregels zijn. Het is belangrijk dat u de speelregels goed doorneemt en pas gaat beginnen met pokeren totdat u alle regels begrijpt zodat u niet meteen geld verliest.

Poker wordt net als blackjack gespeeld met kaarten. Iedere deelnemer krijgt 2 kaarten en worden andersom op tafel gelegd zodat uw tegenstander niet stiekem mee kan kijken. U kijkt naar welke kaarten u heeft en vervolgens maakt u de keuze om wel of niet in te zetten. Als u wilt inzetten moet u minimaal net zoveel inzetten als medespelers, als u niet meer genoeg fiches heeft moet u all-in gaan om toch mee te doen in deze ronde. Voordat de 1e ronde begint, moeten de 2 spelers aan de linkerzijde van de dealer vooraf geld inzetten. Dit wordt ook wel de Small en Big Blind genoemd. De Small Blind speler zet de helft van de inzet in en de Big Blind speler het minimumbedrag.

De 1e ronde

De 1e pokerronde begint bij de speler die links van de Big blind zit. Deze speler kan kiezen of hij de wilt callen ( meegaan ), raisen( inzet verhogen ) of wilt folden ( stoppen ). Wanneer de speler kiest om te callen, zet de speler net zoveel als de Big Blind.  Als de speler denkt dat hij echt goede kaarten heeft en denkt dat hij van de medespelers kan winnen, kan hij ervoor kiezen om de inzet te verhogen. Wanneer hij de inzet verhoogt, moeten de andere spelers kiezen om mee te gaan, of de inzet weer te verhogen of te folden. Elke speler krijgt de kans om mee te gaan, de inzet te verhogen of te folden. Het kan dus soms gebeuren dat spelers tijdens de 1e ronde vaker de inzetten moeten verhogen.

De flop en de 2e ronde

Nadat elke speler de kans heeft gehad om mee te gaan, te raisen of te folden legt de dealer nu de eerste 3 kaarten open op tafel. De spelers kijken nu of ze goede kaarten hebben en vervolgens kunnen ze weer kiezen om te raisen of te folden. Elke speler krijgt de kans om de inzet te verhogen of te folden. Het kan dus soms gebeuren dat spelers tijdens de 2e ronde vaker de inzetten moeten verhogen, totdat alle spelers een gelijke inzet hebben geplaatst.

De turn en de 3e ronde

Tijdens de 3e ronde wordt door de dealer de volgende kaart open op tafel gelegd. De spelers kunnen weer kiezen of ze mee gaan, de inzet willen verhogen of toch liever willen folden.

De river en laatste ronde

Bij de laatste ronde wordt de laatste kaart door de dealer open op tafel gelegd. De spelers moeten nu kijken of ze daadwerkelijk goede kaarten hebben en wanneer dit het geval is kunnen ze ervoor kiezen of ze mee gaan of de pot willen vergroten door extra geld in te zetten. Wanneer de spelers denken dat ze slechte kaarten hebben kunnen ze ervoor kiezen om de blufstrategie uit te voeren. De blufstrategie is een strategie waarbij de spelers gaan bluffen en doen alsof ze goede kaarten hebben. Het doel is dat de speler de andere spelers slim af te zijn en de pot te pakken.

Leave a Reply