Hoe herkend u een goede pokerspeler?

Wshutterstock_98419064at maakt een speler goed?

Een goede speler is ervaren en speelt niet voor het eerst poker. Daarom is het zo dat als u ook erg goed wilt pokeren, u vaak moet pokeren en ervaring moet opbouwen. Een goede speler analyseert constant de spelers en houdt ze scherp in de gaten. Net zoals een goede ondernemer de markt constant in de gaten houdt en meegaat met de trends. Een goede speler neemt tijdens moeilijke momenten zonder enige twijfel beslissingen terwijl het om duizenden euro’s gaat. Een goede speler laat niet zien dat die twijfelt en als die doet alsof die twijfelt is dit een strategische zet. Een goede speler is moeilijk in de gaten te houden, want laat je continu verrassen door zijn kaarten of bepaalde handelingen.

Hoe is de speler te herkennen?

Als u wilt weten wie een goede speler is en hoe diegene pokert moet u kijken naar zijn verleden. Veel bekende pokerspelers spelen live poker en u kunt ze makkelijk in de gaten houden en analyseren. Hier kunt u veel van leren. Maar natuurlijk speelt u bijna niet of nooit tegen bekende spelers maar wanneer u bijvoorbeeld pokert bij een casino kunt u spelers makkelijk in de gaten houden. U moet letten op: hoe de spelers handelen, hoeveel ze inzetten bij bepaalde handen, wat ze zeggen tijdens het spelen, waar ze naar toe kijken, of ze weleens lachen of juist heel geconcentreerd kijken etc.

Kan ik spelers ook online in de gaten houden?

U kunt zeker spelers ook online in de gaten houden. U let dan bijvoorbeeld hoeveel de speler inzet, of de speler agressief of juist voorzichtig speelt, veel bluft etc.

Online spelers kunnen makkelijker een pokerface opzetten en veel bluffen. Ze zitten namelijk achter hun computer of smartphone en u kunt dan totaal niet opmerken wanneer een speler aan het bluffen is. U moet daar echt rekening mee houden, want in sommige gevallen kunt u denken: ik ga mee met zijn inzet, want vorige pot had hij ook geen goede kaarten. En juist op zulke momenten kan het zo zijn dat de speler een zeer goede hand heeft. U kunt dus heel snel uw inzet verliezen!

Leave a Reply