Hoe word ik beter in poker?

shutterstock_190190510Welke technieken kunnen worden toegepast om goed te pokeren?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw pokerkwaliteiten kunt verbeteren. Hieronder volgen een aantal methodes.

 

Leer de spelregels

Als u beter wilt worden in pokeren en uw tegenstanders makkelijk wilt verslaan moet u allereerst de spelregels leren en alles begrijpen. Dit is nogal een behoorlijke klus, want u moet echt alle ins- en outs van poker weten. U zult er al snel achter komen dat poker verschillende varianten heeft. De meest gespeelde poker variant is Texas Hold’em en als u hier meer over wilt weten kunt u hier klikken.

Oefenen met kennissen, vrienden en familie

U weet nu wat de spelregels zijn en hoe u moet pokeren. Nu is het heel verstandig dat u gaat oefenen met kennissen, vrienden en familie. Uw vrienden, kennissen en familie zijn de mensen die u heel goed kennen en daarom is het verstandig om met hun te gaan pokeren. Zij kunnen gemakkelijk zien of u bijvoorbeeld bluft of een pokerface zet. Zij kunnen u tips geven hoe u bijvoorbeeld beter kunt bluffen en waar u allemaal rekening mee moet houden.

 

Bluffen

U kunt kiezen om te bluffen. U doet dan alsof u goede kaarten heeft en het doel hiervan is om de tegenstanders te laten schrikken en de pot te winnen! Wanneer u goed kunt bluffen zullen tegenstanders denken dat u een goede hand heeft en folden. Soms zullen ze niet folden en meegaan met uw raise. Wat u dan moet doen is zelfverzekerd blijven en doen alsof u echt goede kaarten heeft!

 

Verliezen nemen

Soms moet u bewust wat verliezen en dit ook accepteren. Het is heel moeilijk om te accepteren dat u geld verliest tijdens het pokeren. Maar dit moet u strategisch bekijken, want door mee te callen en soms te raisen kunt u andere spelers analyseren hoe ze op zo’n moment reageren. Het doel hiervan is natuurlijk de kaarten kunt zien na afloop en zo weet u precies hoe de spelers op bepaalde momenten handelen. En doordat u weet hoe uw tegenstanders op bepaalde momenten handelen, kunt u ze de volgende keer op de verkeerde been zetten!

 

Schatten

U kunt schatten welke kaarten uw tegenstanders misschien kunnen hebben. Let op, dit is en blijft een schatting. Het is heel erg moeilijk om te schatten welke kaarten een tegenstander kan hebben. U moet kijken naar welke kaarten op tafel open staan en aan de hand daarvan schatten welke kaarten de tegenstanders kunnen hebben. Zo kunt u bepalen of u bijvoorbeeld meer gaat inzetten of juist gaat folden om zo min mogelijk te verliezen.

 

Pokerface

Tijdens het pokeren kunt u doen alsof u een goede hand hebt. Dit wordt ook wel pokerface genoemd. Pokerface komt heel erg overeen met bluffen. Tijdens het bluffen moet u zeker een pokerface opzetten en doen alsof u goede kaarten heeft. U moet op zo’n moment heel zelfverzekerd overkomen en totaal geen emotie tonen. Door een pokerface op te zetten geeft u uw tegenstanders een ander gevoel dan dat het echt zo is.

Leave a Reply