Meer mogelijkheden voor gokken op sportwedstrijden

shutterstock_176634143Met de komst van een dergelijk groot sporttoernooi als het WK in Brazilië, neemt de hoeveelheid mensen die gokken op sportwedstrijden toe. Hierbij worden er vaak op vriendschappelijke basis voetbalpoules georganiseerd, waarbij de winnaar dus de volledige pot krijgt. Al het overige gokken mag momenteel in Nederland alleen nog bij de Toto. Toch zijn er inmiddels steeds meer verschillende mogelijkheden waarbij u als voetbalsupporter een gokje kunt wagen.

Goed voorspelde wedstrijden leveren bij buitenlandse goksites vaak vele malen meer op dan bij de Toto. Het is erg gemakkelijk om op dergelijke sites te gokken. Vaak gaat dit dan ook direct gepaard met grote welkomstbonussen.

Het is al sinds 1956 mogelijk om in Nederland op voetbalwedstrijden te wedden. Hierbij werd dan gegokt met behulp van de voetbaltoto. Door een wet uit 1964 heeft de Toto inmiddels nog steeds het Nederlandse alleenrecht voor weddenschappen op voetbalwedstrijden. Een deel van de opbrengst van Toto gaat hierbij ook naar het goede doel.  

Toto laat weten dat er momenteel niet wordt ingegrepen, maar geeft ook toe dat er een groot deel van de omzet verloren gaat aan dergelijke buitelandse instellingen. Toto zegt enkel en alleen in te grijpen wanneer de consumentenbelangen op het spel komen te staan.

Eén van de internationale aanbieders die momenteel ook op de Nederlandse markt aanwezig is Unibet. Het bedrijf Unibet mag zolang ze geen minderjarige klanten bedienen en niet sjoemelen met de spellen, gewoon in Nederland actief zijn. De toezichthouder legt slecht enkele beperkingen op. Deze zijn onder andere: het niet hebben van een .nl-site en niet aanbieden van content in de Nederlandse taal. Het is echter wel mogelijk om de site van Unibet in het Nederlands te kunnen lezen, u gaat simpelweg naar de Belgische variant van de site.

Vanaf volgend jaar wordt het naar alle waarschijnlijkheid mogelijk voor buitenlandse aanbieders van kansspelen om direct op de Nederlandse markt actief te zijn. Zoals het er nu naar uitziet zal er een nieuwe wet van de kansspelen worden aangenomen.

Leave a Reply