Pokeren is simpeler dan u denkt

shutterstock_145883144Wat is de truc bij het pokeren?

De truc bij pokeren is veel simpeler dan u denkt! Het draait bij poker voornamelijk om het analyseren van uw tegenstander en welke kaarten ze mogelijk kunnen hebben.

 

Hoe kan ik mijn tegenstander analyseren?

U kunt uw tegenstanders op verschillende manieren analyseren. U moet continu uw tegenstanders in de gaten houden. Hoe ze checken, hoe ze raisen, hoeveel ze raisen, waar ze naar toe kijken tijdens het raisen of ze zenuwachtig eruit zien etc. U moet aan elk detail denken om de tegenstander zo goed mogelijk te analyseren.

Is er bijvoorbeeld een tegenstander die af en toe bluft en heeft u dat opgemerkt? Er zijn veel spelers die willen bluffen en sommige kunnen dit ook heel goed. Wanneer u opmerkt dat deze speler echt bluft kunt u mee checken met hem om te zien of hij daadwerkelijk goede kaarten heeft. Dit moet u natuurlijk alleen doen als uzelf ook goede kaarten heeft, want anders wordt u ook gezien als een bluffer. Veel spelers die bluffen proberen zo zelfverzekerd mogelijk over te komen en te doen alsof ze helemaal niet twijfelen. U als tegenstander moet dit kunnen inzien en opmerken wanneer een speler wel of niet bluft. Pokeren is deels een gokspel maar deels ook een strategisch denkspel. U moet continu strategisch denken en plannen bedenken om uw tegenstanders te verslaan. Dit is ook de truck bij het pokeren.

 

Analyseert mijn tegenstander mij ook?

Jazeker! Net als hoe u de tegenstander analyseert, analyseert de tegenstander u ook op uw doen en laten. Ik moet hier heel voorzichtig mee zijn en telkens proberen om met nieuwe dingen te komen zodat de tegenstander u niet in de gaten kan houden. Tegenstanders proberen telkens te raden welke kaarten u zou kunnen hebben en u moet ervoor zorgen door slim en tactisch te spelen de tegenstander op de verkeerde spoor zetten.

Leave a Reply