Verschillende pokerstrategieën

shutterstock_153657980Er zijn verschillende soorten poker speelstijlen die u als voorbeeld kunt gebruiken. Tijdens het pokeren heeft iedereen zijn eigen stijl van pokeren en het is slim om elke speler goed te analyseren en continue in de gaten te houden. Sommige spelers bluffen heel veel, sommige spelers spelen heel agressief, sommige spelers wachten heel lang af en zetten heel veel in en sommige spelers spelen heel voorzichtig. Al deze soorten spelers zijn ingedeeld in de categorie hieronder:

Voorzichtige speler

Een voorzichtige speler speelt weinig handen en speelt pas mee wanneer hij een sterke hand heeft. Als een voorzichtige speler raised kunt u er bijna 100% vanuit gaan dat deze speler echt een sterke hand heeft. U moet echt voorzichtig zijn met dit soort spelers, want het kan u heel veel geld kosten. Als een speler bijna nooit mee speelt en ineens heel veel geld inzet, kan het voor u 9 van de 10 keer niet gunstig uitpakken. Voorzichtige spelers zullen ook niet bluffen. Voorzichtige spelers weten waar ze mee bezig zijn en willen beetje bij beetje geld winnen. Een voorzichtige speler loopt ten opzichte van de agressieve speler niet te hard van stapel en is tevreden met een beetje winst.

Agressieve speler

Een agressieve speler is een speler die met normale kaarten snel checkt of flink raised. Ze spelen erg wild en zijn tamelijk ongeduldige spelers. Het is altijd moeilijk om tegen dit soort spelers te spelen, want je weet letterlijk nooit welke kaarten ze hebben. Een agressieve speler wil ten opzichte van een voorzichtige speler snel geld winnen en daarom is het als tegenstander erg moeilijk om te voorspellen welke kaarten een agressieve speler kan hebben.

Nieuwsgierige speler

Een nieuwsgierige speler is een speler die heel graag wil weten welke kaarten u heeft en regelmatig zal checken en callen om erachter te komen welke kaarten u bezit. Ze vinden het belangrijk om te weten welke kaarten u heeft en analyseren op basis daarvan hoe u speelt en hoe u checkt. Dit doen ze een paar keer en daarna weten ze hoe elke tegenstander speelt. Nieuwsgierige spelers zijn gevaarlijke spelers waar u voor op moet passen, want dit zijn spelers die graag de flop willen zien en zo kunnen bekijken welke spelers lang meegaan met hun hand.

Zeer ervaren speler

Een ervaren speler is een speler die echt weet hoe hij poker moet spelen. Een ervaren speler weet waar hij mee bezig is en dit komt natuurlijk door de ervaringen die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Ervaren spelers kunnen goed anticiperen en weten meestal goed in welke situatie ze zitten en wat ze in zo’n situatie moeten doen. Ze analyseren alle tegenstanders tot in detail en weten meestal welke kaarten ze hebben. Op basis hiervan gaan ze mee, raisen of folden. Ervaren spelers maken gebruik van verschillende tactieken waardoor het voor u als speler erg moeilijk is om een keuze te maken: meegaan of folden?

Leave a Reply