Welke hands zijn er mogelijk?

shutterstock_176024933Bij poker zijn er meerdere combinaties (hands) mogelijk. Een pokerhand bestaat uit 5 kaarten en welke combinaties daarmee gemaakt kunnen worden kunt u hieronder bekijken. Alle combinaties zijn hieronder beschreven van laag naar hoog. De laatste ronde laat iedereen de kaarten zien en degene met de hoogste kaarten wint de pot.

Welke combinaties zijn er mogelijk?

High card:

Als u high card heeft, heeft u eigenlijk geen kaarten. Met zulke kaarten kunt u wel checken, maar niet callen of raisen. High card zijn kaarten waar u eigenlijk bijna niets mee kunt doen. Een high card hebben is als pokeraar het minst leuke wat u mee kunt maken.
A 10 9 5 4

One pair:

One pair betekent dat u een paar heeft. Dit betekent dat u twee kaarten heeft van dezelfde waarde. U heeft bijvoorbeeld 2 negens of 2 boeren etc.

9 9 A J 4

Two pair:

Two pair betekent dat u twee paren heeft. Dit betekent dat u 2 keer 2 paren heeft. Bijvoorbeeld 2 azen en 2 achten of 2 koningen en 2 vrouwen etc.

A A 8 8 Q.


Three of a kind:

Een three of a kind wordt ook wel een trio genoemd. Dit betekent dat u 3 kaarten heeft van dezelfde waarde. Dit zijn drie dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld: 3 keer zevens of 3 boeren etc.
7 7 7 K 2

 

Straight:

Met straight wordt straat bedoeld. Dit moeten minimaal 5 kaarten zijn die op volgorde staan van klein naar groot. Bijvoorbeeld: Aas ( kan gebruikt worden als hoger dan de heer, of als 1), twee, drie, vier en vijf.

A234 5


Flush:

Als u een flush heeft, heeft u vijf kaarten van dezelfde soort. Bijvoorbeeld 5 harten, 5 ruiten etc.

K J 8 4 3


Full house:
Als u een full house heeft, dan heeft u drie kaarten van dezelfde paren, bijvoorbeeld: 3 achten en heeft u een 1 paar, bijvoorbeeld: 1 paar koning. Als u zulke kaarten heeft, dan heeft u een full house. U kunt het ook zo bekijken: een full house is hetzelfde als three of a kind en one pair samen.

4 4 4 A A

 

Four of a kind:

Met four of a kind wordt 4 kaarten met dezelfde waarde bedoeld. Bijvoorbeeld 4 achten, of 4 boeren, of 4 azen etc.
4 4 4 4 9

 

Straight flush:

Een straight flus houdt het volgende in: dit zijn 5 kaarten van dezelfde soort van klein naar groot of andersom. Bijvoorbeeld: 2, 3, 4, 5, 6 en al deze kaarten zijn harten, klaveren, ruiten etc.
Q J 10 9 8

 Royal flush:

Een royal flush is de beste hand die u tijdens een potje poker kunt krijgen. Als u een royal flush hebt, is het verstandig dat u niet flopt, want u heeft letterlijk 100% kans dat u de pot zult winnen!

Om een royal flush te hebben moet u de volgende kaarten hebben: vijf kaarten van dezelfde soort en van groot naar klein namelijk: Aas, Koning, Vrouw, Boer en een 10.

A K Q J 10

Met welke kaarten kan ik folden?

In principe hoeft u nooit te folden, tenzij u een slechte hand heeft. Een slechte hand is bijvoorbeeld een high card. U moet pas folden wanneer u slechte kaarten heeft en uw tegenstanders gaan raisen. De kans dat u bijvoorbeeld met een high card kunt winnen is heel klein. Dan is het verstandiger om te folden. Het is niet zo dat u gelijk moet folden op het moment dat u de kaarten van de dealer krijgt. Folden heeft pas zin als u bij de laatste ronde bent wanneer de laatste kaart op tafel wordt gelegd. Als u dan realiseert dat u nog steeds high card heeft, dan is het verstandig om te folden of door te gaan mits er niks geraised wordt.

 

Met welke hand kan ik callen of raisen?

Indien u een goede hand heeft, net zoals hieronder genoteerd kunt u gerust callen of raisen. De kans dat u met zo’n hand kunt winnen is groot, maar er is natuurlijk nog steeds een kans dat u niet kunt winnen.

 

  • Three of a kin  d
  • Straight
  • Flush
  • Full house

 

Met welke hand kan ik all-in gaan?

Indien u echt zeker wilt zijn van u zaak en zo min mogelijk risico wilt lopen, dan kunt het best met de volgende kaarten all-in gaan:

  • Four of a kind
  • Straight flush
  • Royal flush

 

Met zulke kaarten heeft u de meeste kans om te winnen. Uiteraard is er nog steeds de kans dat u niet kunt winnen, omdat u tegenstander misschien toch een betere hand dan u heeft. Maar door met zulke kaarten all-in te gaan maakt u wel heel veel kans om te winnen.

Leave a Reply