Welke pokervarianten zijn er?

shutterstock_187860080Er zijn verschillende pokervarianten die u kunt uitproberen. Hieronder kunt u de meest gespeelde pokervarianten bekijken en analyseren welke variant het best bij u past.

 

Texas Hold’em

Texas Hold’em is de bekendste pokerspel en dit mag alleen gespeeld worden in vestigingen van Holland Casino. Texas Hold’em wordt veel in Nederland gespeeld en het doel is om de beste kaartcombinatie te maken en je tegenstanders te verslaan. Met Texas Hold’em krijgt elke speler 2 privékaarten en op tafel liggen 5 open kaarten. Texas Hold’em wordt gespeeld met 52 kaarten.

  

Pineapple

De variant pineapple lijkt heel veel op Texas Hold’em. Het enige verschil tussen Pineapple en Texas Hold’em is dat de spelers bij Pineapple 3 gesloten kaarten krijgen en bij Texas Hold’em zijn dit er 2. Vervolgens moet de speler kiezen welke kaarten hij wilt houden en welke kaart weg mag. Daarna verloopt het spel net als bij Texas Hold’em.

 

Omaha High

Omaha High verschilt niet veel met Texas Hold’em. Er zijn twee verschillen waar u rekening mee wilt houden als u deze variant van poker heeft gekozen. U krijgt bij Omaha High 4 kaarten gedeeld en u bent verplicht om 2 van de 4 kaarten te gebruiken naast de 3 communitykaarten.  Bij Texas Hold’em is het zo dat u alle kaarten mag gebruiken om de beste hand te hebben.

 

7 Card Stud Poker

Voordat Texas Hold’em beschikbaar werd, was 7 Card Stud Poker de bekendste en meest gespeelde pokerspel. Texas Hold’em wordt het meest gespeeld en daarna komt 7 Card Stud Poker.

 7 Card Stuk Poker is heel anders dan Texas Hold’em en zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. De speler krijgt bij Texas Hold’em 2 kaarten en bij 7 Card Stuk Poker 7 kaarten. Op het einde moeten overgebleven spelers aan tafel kaart combinatie vormen van 5 van de 7 kaarten. De speler met de beste combinatie wint dan de pot.

 

5 Card Draw Poker

5 Card Draw Poker komt erg overeen met Texas Hold’em. Uit bovenstaande voorbeelden kan geconcludeerd worden dat heel veel varianten overeen komen met Texas Hold’em, maar er slechts 1 a 2 verschillen zijn waardoor het spel heel anders gespeeld wordt. Dit geldt ook voor de variant 5 Card Draw Poker. Bij 5 Card Draw Poker mogen de spelers kaarten weggooien. Dit is het enige verschil met Texas Hold’em. Tijdens de inzet ronde is het mogelijk dat spelers 5 kaarten kunnen weggooien, zodat ze 5 nieuwe kaarten krijgen. Kaarten weggooien of inruilen is niet verplicht, want u kunt de kaarten ook houden als u denkt dat u met deze kaarten een goede hand zal krijgen.

Leave a Reply